معصومه علینژاد خیلی قبلتر از وقایع انتخابات سال ۸۸ در ماه مارچ سال ۲۰۰۷ ایران را ترک کرد. (۱) وی بعدها در مصاحبه ای که با واشنگتن پست در سال ۲۰۱۷ انجام داد، ادعا نمود که بر اثر فشارهای امنیتی مجبور به ترک ایران شده است در صورتیکه حداقل بنابر ادعای خودش تا چند سال پس از خروجش به ایران رفت و آمد داشته است. (۲)(۳) جالب اینجاست که یادداشت های علینژاد در سالهای ابتدایی پس از خروجش در اعتماد ملی منتشر می شده است.(۴) در همین دوران او حتی مطالبی در حمایت ازجنبش فلسطینی مقاومت و اعتراض به عدم حمایت روزنامه نگاران دیگر از گروه های تروریستی فلسطین نوشته است. (۵)
کاسبی از خون قهرمان نامیرای اعتراضات سال ۸۸
در شهریور ۱۳۸۸، علینژاد به استانبول رفت و پویان لطفی فرزند ۱۳ ساله اش را به انگلستان نزد خود برد. (۶) علی نژاد ، در ۱۴ مرداد ۱۳۸۹، در کنار ۱۴ نفر دیگر که غالبا از فعالان دلبسته به طیف اصلاحات بودند، مبادرت به امضای نامه ای کردند که به موجب آن شبکه ایران ندا اعلام موجودیت کرد. (۷)
داریوش آشوری، مهران براتی، شهرنوش پارسیپور، مهدی جامی، رامین جهانبگلو، رضا دقتی، آرش سبحانی، رضا علامهزاده، محبوبه عباسقلیزاده، کاظم علمداری، مسیح علینژاد، مهرانگیز کار، نیکآهنگ کوثر، محسن نامجو و محمدرضا نیکفر ۱۵ نفری بودند که پای بیانیه اعلام موجودیت بنیاد "ایران ندا" را امضا کردند.
مهدی جامی یکی از اعضای این تشکیلات در مصاحبه با دویچه وله فارسی گفت: "این بنیاد تنها برای کمک، روی ایرانیان خارج از کشور حساب می کند. قرار است که یک وب سایت و یک شبکه تلویزیونی راه اندازی شود."(۸)
شهرنوش پارسی پور به عنوان رییس هیات مدیره این بنیاد برگزیده شد. یکی از دغدغه های بنیاد ندا حقوق زنان بود. نکته جالب این است که شهرنوش پارسی پور یکی از موافقان ازدواج موقت است.(۹) این بنیاد قصد داشت با استفاده از نام ندا آقا سلطان مبالغی را جمع آوری کند تا بتواند به اعضای خود نفع مالی برساند. (۱۰) بنیاد ندا، در تشریح مواضع خود بیان داشت که بخش عمده درآمد این مجموعه صرف استحکام پایه های مجموعه خواهد شد. این به معنای ایجاد شغل ثابت با درآمد تضمین شده برای اعضای این مجموعه بود. آدرس وب سایت این شرکت کماکان موجود است اما تمامی اطلاعات سایت از دسترس خارج شده است.(۱۱) در سایت ایران ندا در پاسخ به سوالی که مطرح شده بود چه کسانی می توانند برای ایران ندا ویدیو ارسال کنند؟ گفته شده بود: همه ایرانیان داخل و خارج از کشور، در هر سن و سالی. در صورت انتخاب شدن، با ارسال کنندگان ویدئو از طریق ایمیل تماس گرفته خواهد شد تا فرم “حق انحصاری استفاده از ویدئو برای ایران ندا” را امضا کنند. افراد زیر سن قانونی باید این فرم را به امضای والدینشان برسانند.(۱۲) گویا معصومه علینژاد از همان دوران به فکر انحصاری کردن محصولات، برای کسب درآمد بوده است. در بخشی از مرامنامه این تشکل ذکر شده: "مخاطب ما هر کسی است که خواهان تحول دموکراتیک باشد، خواهان نوسازی و پیشرفت ایران باشد، خواهان گسترش عدالت در وطن باشد."(۱۳)
تحولخواهی و نه براندازی در حال حاضر نیز در مشی سیاسی علینژاد مشاهده می شود. [تمام مطالبی که از ایران ندا آرشیو شده است را می توانید در این لینک مشاهده کنید.(۱۴) ]. مسیح علینژاد در مقطع کوتاهی با رسانه جرس که متعلق به حامیان میرحسین موسوی و کروبی بود، همکاری کرد (۱۵).
اعتراض خانواده ندا آقاسلطان
پس از قتل ندا آقا سلطان، عکسهایی دو نفره از وی در فضای مجازی منتشر شد. فردی که در کنار وی در عکسها حضور داشت جوانی بود به نام کاسپین ماکان. این شخص پس از قتل ندا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدت دو ماه را نیز در زندان به سر برد. بنا به گفته مادر ندا آقا سلطان وی نامزد ندا بود. مسیح علینژاد در مقاله ای ادعا کرد که ماکان نامزد ندا نبوده است. وی در این مقاله، ایمیلی که از خواهر ندا دریافت کرده را گواه ادعای خود ذکر کرد. این ایمیلهای ادعایی خانم علینژاد هیچگاه از سوی ایشان برای اثبات ادعایشان منتشر نشدند. (۱۶) در پی نگارش این یادداشت مدعی، خانواده ندا اعلام کردند دخترشان دو ماه پس از آشنایی با ماکان نامزد کرده و رابطه آنها فراتر از یک آشنایی ساده بوده است.(۱۷) مصاحبه های خانواده ندا و اعتراض آنها به معصومه علینژاد باعث شد تا بانوی آفتابگردان با انتشار مقاله ای عذر خواهی کند. وی در بخشی از مقاله نوشت: "باید از همان شبی که کاسپین ماکان عزیز در مصاحبه تلفنی ام ماجرای عکس های ندا را شاهدی برای صمیمت و آینده شان برای ازدواج معرفی کرده بود، از خودم خجالت می کشیدم و عذر می خواستم .باید زودتر از اینها خودم تکذیب می کردم و می گفتم آقای ماکان نامزد ندا است و من اشتباه کرده ام.... پیش از آنکه مادر ندا بگوید این دو نفر دوست و آشنایی بوده اند که قصد ازدواج داشته اند من خودم باید عذر می خواستم... پیش از اینکه خواهر ندا بگوید دوستی دو ماهه آنها تا مرز خواستگاری پیش رفته بود من باید حرف های آن شب ماکان را باور می کردم که می گفت با زیر سوال بردن نامزدی ندا مردم با دیدن آن همه عکس ها چه می گویند؟ ندا و خانواده اش را زیر سوال نبر...راست می گفت و حالا من شرمنده ام..." (۱۸)
ساکن لندن و سفری به آمریکا برای دیدار با اوباما
در تابستان ۱۳۸۸، علینژاد مدتی را در ایالات متحده آمریکا به سر برد و تلاش کرد با باراک اوباما مصاحبه کند ولی با وجودی که ویزای آمریکا به منظور مصاحبه با اوباما به او داده شده بود، تا زمان پایان مهلت ویزایش، موافقت دولت آمریکا با درخواست مصاحبه نهایی نشد و علی نژاد به انگلستان بازگشت. وی در دوران حضورش در آمریکا مصاحبه ای نیز با صدای آمریکا انجام داد و در آنجا به صراحت، در موضعی متناقض با ادعاهای دیگرش درباره خروجش اعلام کرد که تنها برای انجام مصاحبه با اوباما برای رسانه کروبی از کشور خارج شده و به دفاع تمام قد از انتخابات جمهوری اسلامی پرداخت.(۱۹)(۲۰).
علینژاد در زمان حضورش در انگلستان هنگام مصاحبه اش درباره مواردی چون روز حکومتی قدس، محجبه بود.(۲۱) او در تمام مدتی که در انگلستان بود دلبسته اصلاحات بود (۲۲) و حتی از عملکرد رهبر جمهوری اسلامی نیز تجلیل کرد. (۲۳) وی در یک همایش که به مناسبت انتخاب روحانی در سال ۹۲ در لندن برگزار شده بود خود را به عنوان "نماینده کسانی که پیروز انتخابات " بودند خواند. او نگران شکست جریان اصلاحات نیز بود. در این همایش افراد معلوم الحالی چون علی علیزاده، فرخ نگهدار و علی مزروعی نیز حضور داشتند.(۲۴)
مسیح علینژاد طی مصاحبه ای که در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۸۹ با تلویزیون صدای آمریکا و در مناظره با حسن داعی خود را اصلاحطلب نامید و گفت آقای میرحسین موسوی می داند دارد چه کار میکند.
علینژاد در بخش دیگری گفت: “نسلی که در تظاهرات سال ۸۸ و ۸۹ به خیابانها آمده، ادبیات میرحسین موسوی را میداند و به خاطر همین در خیابان شعار یاحسین، میرحسین میدهند."
هنگامی که مجری از وی سوال می کند آیا همهٔ افراد به خواستهٔ موسوی و کروبی به خیابان آمدند؟ مسیح علینژاد در پاسخ میگوید: "البته این طور نیست... در دل این جنبش کسانی هم هستند که به او منتقد هستند" حسن داعی میگوید: "ادبیات شما مثل دیگر اصلاح طلبان است. با این افکار محدود نمی توانید نظام را سرنگون کنید.... مردم در خیابان شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنه ای سردادند. شما و دوستان اصلاح طلبتان در جبههٔ مشارکت نه درخیابان، حتی در خانه های خود حاضر هستید شعار مرگ بر خامنه ای بدهید؟" (۲۵)
گزارش تصویری بانوی هزار چهرهٔ سفرهٔ انقلاب - معصومه علینژاد - قسمت دوم
Commentaires