بانوی هزار چهره سفرهٔ انقلاب، قسمت اول خبرنگار پارلمانی
آغاز فعالیت
معصومه علینژاد با نام رسانهای مسیح علینژاد، زادهٔ ۲۰ شهریور ۱۳۵۵در روستای قمیکلای بابل است.مسیح علینژاد در دوره کوتاهی بنا به ادعای خودش در بازداشتگاه اطلاعات بابل بود و پس از آن به سه سال حبس تعلیقی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این حکم پیش از حضورش به عنوان خبرنگار پارلمانی مجلس صادر شد. با توجه به پروسهٔ کنکاو و بررسی در انتخاب خبرنگاران پارلمانی توسط وزارت اطلاعات ، داستان بازداشت معصومه علینژاد عجیب به نظر میرسد. (۱)
مسیح علینژاد روزنامه نگاری حرفهای را با روزنامه همبستگی آغاز کرد.(۲)وی هنگامی که مرجان شیخالاسلامی آل آقا، متهم پرونده اختلاس شرکت پتروشیمی ایران، دبیر سرویس سیاسی همبستگی بود به عنوان خبرنگار پارلمانی به مجلس ششم راه یافت. بعدها علینژاد در کتابش با عنوان «باد در میان موهایم»، گفت: "آل آقا زیر پر و بالم را گرفت."(۳) وی علاوه بر همبستگی، خبرنگار خبرگزاری کارگری ایلنا نیز بود.(۴)
اخراج مسیح علینژاد از مجلس
در اپریل ۲۰۰۵ خبر اخراج معصومه علینژاد، خبرنگار پارلمانی روزنامه همبستگی از مجلس هفتم، منتشر شد.(۵)
اما ماجرا چه بود؟
اخراج او از جمع خبرنگاران مجلس را به دلیل انتشار خبری توسط علینژاد مبنی بر اینکه هر يک از نمايندگان مجلس در آستانه نوروز سال ۲۰۰۵، مبلغ يک ميليون و يکصد هزار تومان به عنوان پاداش دريافت کردهاند، عنوان نمودند.
ممنوع الورود شدن علی نژاد به مجلس، اعتراض مکتوب نمايندگان عضو فراكسيون اقليت اصلاحطلب مجلس را به همراه داشت. آنها اين اقدام را غيرقانونی خواندند. تعدادی از نمايندگان اكثريت محافظه کار که برخی از آنان منسوب به طيف افراطی اين جناحند نيز با تذکر آيين نامه ای به اخراج علی نژاد از مجلس اعتراض کرده و اين اقدام را مصداق تاب نياوردن در برابر انتقاد و اعمال محدوديت بر کار رسانه ها قلمداد کردهاند..(۶)
آیا مسیح علینژاد روابط عاطفی با محسن صفایی فراهانی داشت؟
محسن صفایی فراهانی، عضو شورای مرکزی و رئیس هیئت اجرایی جبهه مشارکت ایران اسلامی است. صفایی فراهانی نماینده تهران از حزب مشارکت در مجلس ششم، سیاستمداری که کلید دربهای بسته بر روی مسیح علینژاد و حلقه اتصال او به اخبار اختصاصی مجلس شورای اسلامی بود.
برخی مسیح علینژاد را همسر موقت این نماینده سابق مجلس میدانستند. هر چند که مدرکی در رد و یا اثبات این موضوع نمیتوان ارائه داد، اما در مصاحبهای با بایتون سان، مسیح ازدواج موقت را امری نرمال برای پیشبرد روابط کاری عنوان میکند اما او رابطه خاص خود را با فراهانی پدر و فرزندی توصیف میکند.
پس از مجلس
با افول ستاره اقبال علینژاد در مجلس، وی رایزنی با معاونت سیاسی صدا و سیما را آغاز کرد که به عنوان خبرنگار خارجی صدا و سیما به یک کشور اروپایی اعزام شود. این رایزنی ها در حال نتیجه دادن بود تا اینکه به خاطر انتشار فیش حقوقی نمایندگان مجلس هفتم از مجلس اخراج گردید. در امر رسالت خبرنگاری علینژاد نکته متناقض این است که وی چهار سال کامل در مجلس ششم هم کار می کرد، اما به خاطر تعلق خاطر و وابستگی به اصلاح طلبان، فیش حقوقی و مزایای نمایندگان مجلس ششم و یا رشوههای دریافتی برخی از انان از شهرام جزایری عرب، یکی از اخلاللگران در نظام اقتصادی ایران را، هرگز افشا نکرد.(۷)
از مسیح علینژاد نوشتههایی در روزنامههای «شرق»، «بهار»، «وقایع اتفاقیه» و «هم میهن» نیز منتشر میشد.
اما مسیح به روزنامه «اعتماد ملی» ارگان رسمی مهدی کروبی پیوست. او در این روزنامه یک مقاله جنجالی نوشت که شور و شوق مردم و استقبال از رئیس جمهور وقت، محمود احمدینژاد را در سفرهای استانی با خوش رقصی دلفینها به خاطر گرسنگی برای مربی خود مقایسه کرده بود.(۸)
این تمسخر و تحقیر مردم از سوی مسیح علینژاد، کروبی را وادار به عذرخواهی بابت انتشار این مقاله نمود. مسیح علینژاد نیز طی نامهای سرگشوده ضمن عذرخواهی از محمود احمدی نژاد او را مردی جفادیده از یارانش مطرح نمود. وی در بخشی از نامه خود نوشت: " نه به عنوان یک خبرنگار و بلكه به عنوان یک ایرانی، آنگاه که در قاب تلویزیون کوچک خانهام، فریاد و اوج نامه های روانه شده به سمت رئیس جمهور کشورم را می دیدم به جای آنکه مست و مدهوش حضورشان به گرد آقای رئیس جمهور شوم، یاد نیاز و احتیاجی که به خاطرش فرسنگ ها می پیمایند تا نامه ای را تقدیم دولت مردی کنند افتادم و به همین سادگی دانستم که به جز من، خود او نیز تاب بی تابی ملتی نیازمند را ندارد و چه بسا در تنهایياش، بر کنسرت غم انگیز گرسنگی و گردن کجی و گریه آنان که به استقبالش آمده اند، اشک می ریزد. من قصد داشتم که بگویم در این وادی برخي اصولگرایان او را تنها گذاشتند." (۹)
علینژاد مصاحبهها و ملاقاتهای بسیاری با سیاستمداران شاخص طیف اصلاحطلب داشت از جمله سید محمد خاتمی و مهدی کروبی. او حتی در حضور خاتمی اجازه آواز خواندن یافت(۱۰). دلبستگی عمیق علینژاد به جریان اصلاحات امری بسیار آشکار، پرسابقه و غیرقابل انکار است .
گزارش تصویری از بانوی هزار چهره سفره انقلاب ـ قسمت اول
Comments